Over ons

Directeur Pluis

Pluis is al geruim 10 jaar werkzaam bij onze salon.

Emma Uffing

Mijn naam is Emma Uffing, ik ben gediplomeerd hondentrimmer sinds 2011 en gediplomeerd dierverzorger sinds 2009.

Murphy, Emma, Odin en Oscar

In 2006 ben ik begonnen aan de opleiding dierverzorging en management op het Groenhorst College in Barneveld. Voor deze opleiding moest ik veel stages lopen en hieraan heb ik een  baan overgehouden in Dierenasiel Utrecht. In 2009 behaalde ik mijn diploma. Direct daarna startte ik mijn opleiding tot hondentrimmer. Hiervoor heb ik 2 jaar lang 3 dagen per week stage gelopen bij Trimsalon Kynotrim in Nijmegen. Mijn trimdiploma haalde ik in 2011.

Al sinds mijn geboorte heb ik honden in huis, altijd uit het asiel of via herplaatsing. Van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in honden en hun verzorging.

Ik ben vanaf 2006 werkzaam bij het Dierenasiel in Utrecht daar heb ik jarenlang de dagelijkse verzorging gedaan en ook de asielhonden getraind samen met de hondengedragsdeskundige van het dierenasiel. In het dierenasiel zitten honden met een verleden en die hebben vaak een speciale behandeling nodig. Die intensieve training heeft veel succes opgeleverd, we hebben vele onhandelbare honden begrepen en succesvol kunnen herplaatsen.
Zelf heb ik daar ook ontzettend veel van geleerd. Er komen in een asiel zoveel verschillende rassen en karakters voorbij, elke hond heeft zijn eigen gedragingen waar goed op ingespeeld moet kunnen worden.

Door mijn ruime ervaring met honden kan elke hond bij mij terecht.
Ik heb veel geduld en begrijp de hondentaal goed.
Ik zal altijd handelen in het belang van de hond.

In 2012 ben ik mijn eigen hondentrimsalon begonnen in Utrecht.
Mijn asielwerkzaamheden kwamen hierbij in de verdrukking en dat is de reden dat ik in 2013 met mijn betaalde baan  in het Dierenasiel  Utrecht ben gestopt.

Sindsdien mis ik het asielwerk dagelijks. Het verzorgen van dieren en dieren in nood is echt mijn passie en daarom ben ik blij dat ik sinds 2015 mijn trimsalon kan combineren met het Dierenasiel van Utrecht.

Ik volg regelmatig nascholing en cursussen om mijn vakkennis te vergroten.

Murphy, Emma, Odin en Oscar

Ik ben aangesloten bij de vakvereniging van het hondentoiletteerbedrijf: www.abhb.nl

Relevante diploma’s:

  • MBO Manager Dierverzorging, Groenhorst College Barneveld, hoogste niveau. Diploma behaald, mei 2009.
  • Opleiding hondentrimmer, Cursuscentrum Barneveld. Voor deze intensieve opleiding heb ik meerdere dagen per week, meer dan 2 jaar stage gelopen bij Hondensalon Kynotrim in Nijmegen. Diploma behaald, mei 2011.
  • Opleiding Ethologie Hond, Cursuscentrum Barneveld. Diploma behaald, december 2016.
  • Kynologisch Instructeur, Cursuscentrum Barneveld. Diploma behaald, april 2017.