Even voorstellen

Mijn naam is Emma Uffing, gediplomeerd hondentrimmer sinds 2011 en dierverzorger sinds 2009.

Mijn liefde voor honden begon al in mijn jeugd. Ik ben opgegroeid met honden, altijd uit het asiel of via herplaatsing, en heb ze altijd beschouwd als een belangrijk onderdeel van mijn leven. Deze levenslange liefde voor honden, inclusief de meer uitdagende gevallen, heeft me geïnspireerd om me te specialiseren in de verzorging van deze viervoetige vrienden.

In 2006 begon ik mijn opleiding dierverzorging en management aan het Groenhorst College in Barneveld. Na mijn stages, waaronder bij het Dierenasiel Utrecht, behaalde ik in 2009 mijn dierverzorgingsdiploma en begon meteen met mijn opleiding tot hondentrimmer. In 2011 behaalde ik mijn trimdiploma na ruim twee jaar stage bij Trimsalon Kynotrim in Nijmegen.

In 2012 opende ik mijn eigen hondentrimsalon in Leidsche Rijn. Na een tijdje miste ik het asielwerk, dus in 2015 verhuisde ik mijn trimsalon naar een ruimte naast het asiel. Hierdoor kon ik mijn liefde voor het trimmen van honden combineren met mijn passie voor de zorg van asieldieren.

Bij Trimsalon Emma staat het welzijn van de hond centraal. Mijn ervaring met diverse honden, inclusief uitdagende gevallen, heeft me geleerd geduldig en respectvol te zijn. Ik begrijp dat sommige honden extra zorg nodig hebben, en ik werk op een kalme en geruststellende manier om ervoor te zorgen dat elke trimervaring positief is. Naast mijn dagelijkse werk blijf ik mezelf bijscholen en ben ik lid van de vakvereniging van het hondentoiletteerbedrijf (www.abhb.nl).

Murphy, Emma, Odin en Oscar

Relevante diploma’s:

  • MBO Management Dierverzorging, Groenhorst College Barneveld. Diploma behaald, mei 2009.
  • Opleiding hondentrimmen, Cursuscentrum Barneveld. Voor deze intensieve opleiding heb ik meerdere dagen per week, meer dan 2 jaar stage gelopen bij Hondensalon Kynotrim in Nijmegen. Diploma behaald, mei 2011.
  • Opleiding Ethologie Hond, Cursuscentrum Barneveld. Diploma behaald, december 2016.
  • Kynologisch Instructeur, Cursuscentrum Barneveld. Diploma behaald, april 2017.