Roemenië

Beste klanten,

ZOMERVAKANTIE
Hopelijk heeft iedereen een fijne zomervakantie gehad. Voor mij was het een drukke en gezellige periode waarin ik veel honden op de trimtafel heb gehad. Zodat ze met een frisse zomercoupe rondliepen op de camping of bij de hondenoppas.

ROEMENIË
Vanaf 15 september ben ik zelf een tijdje op pad. Met zes vriendinnen ga ik vrijwilligerswerk doen bij een hondenopvang in Roemenië. Zwerfdieren worden in Roemenië niet altijd even prettig behandeld, om het zacht te zeggen, en alle hulp is welkom.

We verblijven bij Mirela Marcu die vanuit haar eigen huis een opvang runt. Ooit begon ze met het redden van één hondje, maar inmiddels verzorgt ze een paar honderd honden en katten. Ook andere dieren zoals geiten en ezels worden door haar opgevangen als dit nodig is. 
Mirela zet zich ervoor in dat zoveel mogelijk honden geadopteerd worden. Inmiddels zitten er ook flink wat honden in Nederland die gered zijn door Mirela.
Voor wie meer wil weten over ons vrijwilligerswerk in Roemenië, zie onze Facebookpagina Put Our Paws Together For Romania. 
https://www.facebook.com/Put-our-paws-together-for-Romania-178398835830702/

NIEUWE AFSPRAKEN VANAF 25 SEPTEMBER
Op 25 september ben ik weer in mijn eigen trimsalon aan het werk en kan ik weer afspraken in
plannen.

OPENINGSTIJDEN
Uw hond laten trimmen kan van woensdag tot en met zaterdag, tussen kwart over acht ’s ochtends en half vijf ’s middags.
Omdat het asiel andere openingstijden heeft dan de trimsalon, kan het voorkomen dat u voor een gesloten hek komt te staan. Als u mij belt (06-45677973), kom ik het hek voor u openmaken.

BEREIKBAARHEID
Een afspraak maken kan op twee manieren. Door van woensdag tot en met zaterdag tussen 8.15 en 16.30 te bellen: 06-45677973, of een e-mail te sturen naar info@trimsalonemma.nl.
Buiten openingstijden kunt u een bericht achterlaten op de voicemail. E-mails probeer ik zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tot in het najaar!

Groeten,

Emma

Website en e-mail werken weer

Door een technische storing was deze website van 3 t/m 8 april offline. Ook kwamen e-mails niet aan. Heeft u in deze periode een mail gestuurd, zou u dan zo vriendelijk willen zijn deze nogmaals te verzenden? Ik doe mijn best zo snel mogelijk antwoord te geven. Inmiddels werkt alles weer zoals het hoort. Excuses voor het ongemak!


En deze knappe doodle heet Bobby, hij zit in het dierenasiel. Deze foto is alweer een tijdje geleden gemaakt toen hij net getrimd was. Ik geloof dat ik hem binnenkort maar weer eens op de trimtafel zet. En daarna hopelijk snel een nieuw huis, meer informatie over Bobby kunt u vinden op de website van het Dierenasiel Utrecht. http://www.dierenasielutrecht.nl/honden

Nieuwsbrief maart 2019

Beste klanten,

 

De lente is in aantocht! De krokussen steken hun kopjes boven de grond, de zon laat zich steeds meer zien en ook bij Trimsalon Emma staat er van alles in bloei.
Het voorjaar komt met een aantal veranderingen wat betreft de trimsalon en wat mij betreft is het allemaal goed nieuws. Lees hieronder wat er allemaal staat te gebeuren.

 

NIEUWE PRAKTIJKRUIMTE
Vanaf 1 maart vindt u Trimsalon Emma een klein stukje verderop. Ik huur een praktijkruimte met een eigen ingang, u hoeft dan niet meer het asiel in om uw hond af te zetten.
Als u door het hek het terrein op bent gekomen, houdt u de ingang van het asiel aan uw linkerhand. Loop dan helemaal door naar achteren langs de schutting en sla linksaf. U vindt de nieuwe trimruimte bij de achterste deur. Mocht u het onverhoopt niet kunnen vinden, bel dan even (06-45677973), dan wijs ik u de weg.
Parkeren kan zoals altijd voor het asiel.

 

NIEUWE KLANTEN
Vanaf 1 maart is er weer ruimte voor nieuwe klanten. Is uw hond toe aan een trimbeurt maar bent u nog geen klant? Bel of mail dan gauw voor een afspraak. Hieronder leest u hoe u mij het beste kunt bereiken.

 

HONDEN DIE GEPLUKT MOETEN WORDEN
Helaas is er nog wel een klantenstop voor honden die geplukt moeten worden. Door een blessure aan mijn hand kan ik momenteel geen nieuwe plukhonden aannemen. Voor huidige klanten met een hond die geplukt moet worden verandert er niets, maak gerust een afspraak.

 

OPENINGSTIJDEN
Uw hond laten trimmen kan van woensdag tot en met zaterdag, tussen kwart over acht ’s ochtends en half vijf ’s middags.
Omdat het asiel andere openingstijden heeft dan de trimsalon, kan het voorkomen dat u voor een gesloten hek komt te staan. Als u mij belt (06-45677973), kom ik het hek voor u openmaken.

 

BEREIKBAARHEID
Een afspraak maken kan op twee manieren. Door van woensdag tot en met zaterdag tussen 8.15 en 16.30 te bellen: 06-45677973, of een e-mail te sturen naar info@trimsalonemma.nl.
Buiten openingstijden kunt u een bericht achterlaten op de voicemail. E-mails probeer ik zo snel mogelijk te beantwoorden.

 

INSTAGRAM
Trimsalon Emma is nu ook te volgen op Instagram: Trimstagram Emma! Kijk op www.instagram.com/trimstagramemma (@trimstagramemma) voor foto’s van de nieuwe praktijkruimte, knappe honden en metamorfoses. Uiteraard plaats ik geen foto’s van honden zonder expliciete toestemming van hun baasjes.

 

Tot slot wens ik alle honden en hun eigenaren een zonnig en vrolijk voorjaar toe!

 

Groeten,

 

Emma

Tariefwijziging

Beste hondeneigenaar,

Voor het eerst in drie jaar ben ik genoodzaakt een tariefsverhoging door te voeren. Dit heeft te maken met gestegen BTW-tarieven en andere hogere kosten.

Per 2019 geldt er een prijsverhoging van ongeveer 5%.

Dit geldt uiteraard niet voor afspraken in 2019 die nog in 2018 gemaakt zijn, daarvoor gelden nog de oude prijzen. Houd wel rekening met de tariefsverhoging bij het maken van nieuwe afspraken.

De nieuwe tarieven zijn te vinden onder het kopje ‘tarieven’, bovenaan de website.

Rest mij nog u en uw hond een gelukkig 2019 te wensen en graag tot ziens in de trimsalon!

Huishoudelijk bericht

Beste hondeneigenaar,

Hier een bericht van huishoudelijke aard.

Het is al een tijdje flink druk in de trimsalon. Te druk om iedereen zo snel als ik zou willen van dienst te kunnen zijn. Zo druk zelfs dat het momenteel niet mogelijk is om nieuwe klanten / honden aan te nemen. Ik verwacht dat deze ‘nieuwe-klanten-stop’ zeker tot juli 2019 duurt.

Klanten / honden die al in mijn bestand zitten probeer ik uiteraard zo snel mogelijk te helpen. Hou wel rekening met een wachttijd van ongeveer drie weken.

Er zijn twee manieren om een afspraak te maken.

1. Door te bellen: 06-45677973
(bereikbaar van woensdag t/m zaterdag tussen 8:15 en 16.30 uur).

2. Via e-mail: info@trimsalonemma.nl

Om meer tijd over te houden voor het daadwerkelijk trimmen van honden, reageer ik niet op appjes, faxen, facebookberichten of andere communicatiemiddelen.
Dank je wel voor je begrip en tot gauw.

DUIC

Deze maand sta ik samen met mijn asielcollega’s in de DUIC (De Utrechtse Internet Courant, maar dan de papieren versie!).
Gratis af te halen, bij de meeste supermarkten in Utrecht.

Sammie

Veel bewondering heb ik voor de baasjes van Sammie.
Dit hondje heeft een hele lange tijd in een dierenasiel gezeten, is meerdere keren herplaatst geweest maar ook meerdere keren weer teruggebracht naar het asiel. Sammie loste alles op door agressie in te zetten. Waarschijnlijk verkeerd gesocialiseerd, verkeerd begeleid, en dan van huis naar huis gaan maakt het er allemaal niet beter op.

De baasjes van Sammie hebben hem nu ruim een jaar, en zien hem eigenlijk nog wekelijks veranderen in zijn gedrag. Na een jaar samen leven leert Sammie zijn baasjes en zijn baasjes Sammie natuurlijk ook veel beter lezen. Sinds een tijd is hij ook aan het trainen om flyballer te worden, en hij is een ster in wording!
Geweldig dat de baasjes van Sammie zo hebben doorgezet, en nog steeds op de goede weg zijn.
Trouwens, verdien ik hier geen extra punten voor want op de trimtafel is Sammie een voorbeeldig hondje 🙂

Keeshondje

De wollige ondervacht van Dwergkeeshond Nicky zat flink in de klit. Daar heb ik haar even vanaf geholpen. Of ze het koud zal krijgen nu al dat haar eruit gekamd is? Nee, een vacht met zoveel klitten heeft geen functie meer, het isoleert niet tegen de kou. Haar klitvrije vacht zal wel bescherming bieden tegen de kou. Een geklitte vacht droogt ook veel minder snel, waardoor honden het juist koud krijgen. Nicky voelt zich nu veel fijner!

Bobby

Dit is Bobby. Hij is vorig jaar als gevonden hondje in het dierenasiel gekomen. Zwaar verwaarloosd, onder de klitten, zijn oog zag er niet al te best uit en zijn huid ook niet.
Als er een hond met een huidprobleem in het asiel komt, is het altijd een heel gedoe om erachter te komen wat precies de oorzaak is en wat er nodig is om van het probleem af te komen.
Als je met voer gaat experimenteren, moet je ruim 6 weken hetzelfde blijven geven, heel consequent zijn door geen snoepjes te geven (belonen met hetzelfde voer), en dan pas kan je voorzichtig zeggen of de huid van de hond het goed doet op dat voer.
Bobby had zo’n ontzettende jeuk en het zag er naar uit dat dit wel een lang proces zou gaan worden. Huidproblemen gaan vaak ook gepaard met oorontsteking dus die moesten ook dagelijks schoongemaakt en gezalfd worden.
Bobby is in opvang gegaan bij mijn collega, om hem goed in de gaten te kunnen houden en hem de lange asielzit te besparen.
Een ander voordeel van opvang is dat als het dan zover is dat hij mag worden herplaatst, we een stuk meer informatie hebben over hoe hij in huis is.
Aan zijn ene oog bleek Bobby glaucoom te hebben, en om hem de pijn te besparen is deze verwijderd door de dierenarts.
Dat oog was al zo lang zo slecht dat hij er eigenlijk al niets meer mee kon zien, hij was al gewend om met 1 oog de wereld te verkennen.
Na maandenlang intensieve verzorging waren zijn oren weer schoon en met het hypoallergene voer dat hij kreeg was zijn jeukende huid ook verleden tijd.
Tijd om voor hem een permanent nieuw thuis te zoeken, en dat is gelukkig gelukt.
Na zoveel maanden zorg, kun je je voorstellen dat je erg gesteld raakt op zo’n hondje.
Superleuk vinden we het dan ook dat Bobby en zijn baasjes nog steeds zo nu en dan even een bezoekje brengen aan het dierenasiel, om Bobby’s haar te laten knippen.
Leuk om zijn verhalen te horen, het gaat heel goed met hem en zijn baasjes zijn heel blij met hem. Hij heeft het goed getroffen!
Tot de volgende keer jongen, de hypoallergene shampoo staat klaar 🙂